Deprem Konferansı

Yüksekokulumuz öğrencileri tarafından Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında  “Deprem Bilinci Uyandırma” isimli konferans gerçekleştirildi.

Eğitim Fakültesi Kırmızı Salonda gerçekleştirilen konferansa öğretim elemanları, davetliler ve öğrenciler katıldı. Konferansta Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Doğu Anadolu Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. M. Samet ALTINBİLEK, Erzincan Üniversitesi Deprem Araştırma ve Eğitim Koordinatörlüğü Deprem Uzmanı Öğr. Gör. Erkan Kayalar ve Erzincan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Eğitim Uzmanı Süleyman Yavuz sunum yaptı.  Konferansta Yrd. Doç. Dr. M. Samet ALTINBİLEK ve Öğr. Gör. Erkan Kayalar depremlerin oluşumu, Erzincan bölgesinde yaşanan depremler ve Erzincan İlinde depremler konusunda yapılan bilimsel çalışmalar konusunda bilgilerini paylaştılar.

Afet ve depremle ilgili sunum yapan Erzincan AFAD Müdürlüğü Eğitim Uzmanı Süleyman Yavuz, deprem öncesi, deprem anı ve sonrasında alınacak tedbirleri anlatarak, yüzde 92 deprem kuşağında olan ülkemizde depremden kaçışın mümkün olamayacağını ve depremin önlenemeyeceğimize göre, sağlam yere sağlam binalar yapıldığı takdirde korkulacak bir şey olmayacağını söyledi.

Konferans sonunda Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İlhami YÜCEL katılımlarından dolayı konuşmacılara teşekkür konuşması yaptı ve plaket takdimi yapıldı.

20150430_100250 20150430_111502  IMG-20150430-WA0004(1) IMG-20150430-WA0011

IMG-20150430-WA0003