İlk Mezunlarımız (2015)

29 Mayıs 2015 Cuma günü Taşçı Konağında düzenlenen mezuniyet törenimize Valimiz Süleyman Kahraman, Belediye Başkanımız Cemalettin Başsoy, Rektörümüz Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Engin Çelebioğlu, Çelebi Holding Yönetim Kurulu Üyesi Canan Çelebioğlu… ve Mehmet Kaya, Çelebi Hava Servisi A.Ş. çalışanları ve öğrencilerimizin değerli aileleri katıldı.

Tören açılış konuşmasını yapan müdür yardımcımız Öğr. Gör. Mehmet Masat ilk mezun vermenin heyecanını yaşadığını belirterek tüm öğrencilerimize iş hayatında başarılar diledi.

Çelebi Holding Yönetim Kurulu Üyesi Canan Çelebioğlu yaptığı konuşmasında Çelebi Hava Servisi A.Ş.’nin kuruluş öyküsünü anlattı. Sivil Havacılık Sektörünün ülkemizde ve dünyada geniş, önemli bir sektör olduğuna ve hızla gelişmekte olduğuna değindi. Ali Çavit Çelebioğlu Sivil Havacılık Yüksekokulu öğrencilerinin özel bir yere sahip olduğunu ifade eden Çelebioğlu, “Bu mezuniyet töreni ile başlayan iş hayatınız sizi çok farklı yerlere götürecektir” dedi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu Erzincan Üniversitesinin Akademik Performansa Dayalı Üniversite Sıralama Sistemine (URAP) göre, dünyada 2000 üniversite arasında 1203, Türkiye’de ise bu sıralamaya girebilen 76 üniversite arasında 33. sıraya yükseldiğini ve üniversitemizin kaliteli öğrenci yetiştirdiğini dile getirdi. Ayrıca, Sivil Havacılık sektöründe insan kaynağı açığı olduğunu ifade ederek, Erzincan Üniversitesi olarak bu açığı gidermeye destek verdiklerini ifade etti. Çapoğlu, “Sivil havacılık sektöründe çok önemli bir yeri olan Çelebi Hava Servisi A.Ş.’nin destekleriyle çok başarılı bir sivil havacılık yüksekokulu oluşturduk ve ilk mezunlarını veriyoruz, verdikleri destekler için kendilerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanımız Cemalettin Başsoy da öğrencilerimize iş hayatında başarılar diledi.

Valimiz Süleyman Kahraman, yaptığı konuşmada öğrencilerin donanımlı bir öğrenci olarak yetişmesinde emek veren herkese teşekkür ederek, öğrencilerin iş hayatında Erzincan Üniversitesini başarıyla temsil edeceğini ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından dereceye giren ilk 4 öğrencimize başarı belgeleri ve Çelebi Holding Yönetim Kurulu Üyesi Canan Çelebioğlu tarafından ödülleri takdim edildi.

Ayrıca Rektörümüz Çelebi Holding Yönetim Kurulu Üyesi Canan Çelebioğlu, Çelebi Havacılık Holding Başkanı Can Çelebioğlu ve onur konuğumuz Engin Çelebioğlu Hanımefendiye teşekkür plaketi takdim etti.

Ödül ve plaket takdiminin ardından Sivil Havacılık Yüksekokulunu birincilikle bitiren Tuğçe Uyav gelenekselleşecek olan mezuniyet kütüğüne isim plakasını çakarak mezun öğrenciler adına konuşmasını yaptı.

Ardından tüm öğrencilerimize başarı belgeleri okulumuz öğretim görevlileri tarafından takdim edildi.

Programımız, yemin töreni, kep atma ve öğrenciler, Canan Çelebioğlu ve rektörümüz eşliğinde mezuniyet pastasının kesilmesi ile son buldu.

Ayrıca Çelebi Hava Servisi A.Ş.’nin İK yetkilileri tarafından mezuniyet öncesi gerçekleştirilen görüşmelerde; dereceye giren 4 öğrencimiz Management Trainee programı altında farklı istasyonlarda Uzman Yardımcısı olarak göreve başlayacaklardır.

Onun dışında şirketin mevcutta kullandığı seçme ve yerleştirme prosedürüne göre diğer öğrencilerimizle sınavlar tamamlanarak mülakatlar gerçekleştirilmiştir. Öğrencilerimiz farklı istasyonlarda, istasyonların ihtiyaçları doğrultusunda, ilk işe alımlarında olumlu değerlendirilen mezunlarımız memur olarak istihdam edilecektir.

DSC_0090 DSC_0164 DSC_0218r DSC_0261 DSC_0286 EUN_1700 EUN_1743 EUN_1803