Genel Bilgiler

Her geçen gün havayolu işletmeleri yolcu uçakları ve milli savunma projeleri kapsamında üretilen askeri taarruz, keşif ve gözetleme, muharip ve insansız hava araçları sayısı artmakta, bu durum, hava araçlarındaki elektronik cihazların monte edilmesi, bakım ve onarımı ile ilgili işleri yapabilecek kalifiyeli ara insan gücü ihtiyacını artırmaktadır.

Havacılık Elektrik ve Elektroniği Bölümü, bu alanda oluşan teknik personel ihtiyacını karşılamaya yönelik, teorik derslerin yanı sıra aviyonik, otomatik kontrol, DME, VOR, ILS, bilgisayar, temel elektrik elektronik, elektroteknik, haberleşme sistemleri laboratuvarları ile uygulamaya yönelik eğitim vererek nitelikli teknisyen yetiştirmeyi planlamaktadır. Ayrıca, Avrupa Birliği standartları SHY/JAR-66 Hava Aracı Bakım Personeli Yönetmeliği ve SHY/JAR-147 Hava Aracı Bakım Eğitim Kuruluşları Yönetmeliği gerekliliklerine uygun eğitim verilmesi, böylelikle, öğrencilerin meslek hayatlarında daha hızlı yükselmeleri ve kariyer sahibi olmaları planlanmaktadır.

Bu bölümden mezun olacak öğrenciler; THY Teknik A.Ş. (Turkish Technic) ve diğer özel havayolu bakım işletmeleri, Hava Kuvvetleri Hava İkmal Bakım Merkez Komutanlıkları ve uçak sanayi sektörü (Havelsan, TAI, TEI, Aselsan vb.) gibi birçok alanda istihdam edilmektedir.