Genel Bilgiler

Son on yılda ülkemizde ve dünyada uçak sanayisinde yapılan atılımlar ve gelişen havacılık sektörü, uçak gövdelerinin ve sistemlerinin bakımı, onarımı ve üretimi konusunda teorik ve pratik eğitime sahip, uluslararası standartlarda, nitelikli bakım ve onarım personeli ihtiyacını artırmıştır. Sektörün dinamik ve karmaşık yapısı dikkate alındığında bu sektörde istihdam edilecek kalifiye işgücünün çok disiplinli bilgi ile donatılmış olması gerektiği görülmektedir. Anılan ihtiyacı karşılayacak nitelikte lisans eğitimi dünyada ve bölgemizde az sayıda üniversite tarafından verilebilmektedir.

Uçak Bakım ve Onarım Bölümü, uçak motorlarının yapımı, onarımı ve bakımı alanlarında; teorik ve uygulamalı eğitim vererek bu alanda oluşan kalifiye personel ihtiyacını karşılamayı hedeflemektedir. Ayrıca, SHY-147 Kapsamında Tanınan Okul Statüsü Genelgesi’nin gerekliliklerine uygun eğitim verilmesi, böylelikle, öğrencilerin meslek hayatlarında daha hızlı yükselmeleri ve kariyer sahibi olmaları planlanmaktadır. Bu bağlamda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne (SHGM) B1.1 Türbin Motorlu Uçak kategorisi yetkilendirilmesi için gerekli başvuru yapılmış ve pratik eğitim altyapısı kurum tarafından yerinde denetlenmiştir. Yapılan denetleme neticesinde tesis ve pratik eğitim gerekliliklerinin sağlandığı tespit edilmiş ve okulumuza SHGM tarafından  B1.1 Türbin Motorlu Uçak kategorisinde yetki verilmiştir.

Bu bölümden mezun olacak öğrenciler; THY Teknik A.Ş. (Turkish Technic) ve diğer özel havayolu bakım işletmeleri, Hava Kuvvetleri Hava İkmal Bakım Merkez Komutanlıkları ve uçak sanayi sektörü (TAI, TEI, Aselsan vb.) gibi birçok alanda istihdam edilmektedir.

Şu an bölümümüzde 1 Doçent Doktor, 3 Doktor Öğretim Üyesi ve 1 Araştırma Görevlisi Doktor ve 1 Araştırma Görevlisi görev yapmaktadır.