FORMASYON ALMAK İSTEYEN HAVACILIK YÖNETİMİ ÖĞRENCİLERİNİN DİKKATİNE!!

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörlüğü Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nın 20.09.2023 tarihli ve 293742 sayılı Öğretmen Yetiştiren Alanlar Dışındaki Programlarda Yürütülen Pedagojik Formasyon Eğitimi konulu yazısına istinaden lisans eğitimlerinin yanısıra eş zamanlı olarak pedagojik formasyon eğitimi almak isteyen Havacılık Yönetimi 2. sınıf, 3. sınıf ve 4. Sınıf öğrencilerinin 2023-2024 Güz yarıyılında almaları gereken pedagojik formasyon müfredat dersleri aşağıdaki gibidir:

Tablo: 2023-2024 Güz Yarıyılı Pedagojik Formasyon Dersleri ve Sınıfları

DERSİN ADI Ders Saati Derse Kayıtlanacak Sınıflar
Eğitime Giriş 3 2. ve 3. Sınıflar
Sınıf Yönetimi 2 2. ve 3. Sınıflar
Özel Öğretim Yöntemleri* 3 4. sınıflar ve mezun adayları
Rehberlik ve Özel Eğitim 3 3. ve 4. sınıflar ile mezun adayları
Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme 3 4. sınıflar ve mezun adayları
Öğretim Teknolojileri 2 4. sınıflar ve mezun adayları
Öğretmenlik Uygulaması** 1 Mezun adayları

*Özel Öğretim Yöntemleri dersini alan öğrencilerimiz ders programında yer alan 1.Şube dahilinde ilgili dersi alacaktır.

** Sadece mezun durumunda bulunup mezun olmak için formasyon eğitimini tamamlamayı bekleyen öğrenciler için alınması gereken derstir. Bölümümüzde mevcut durumda bu tür bir öğrenci bulunmadığından bu dönem açılmamıştır.

NOT: 4. sınıf öğrencileri formasyon almak istemeleri halinde ilgili müfredatta yer alan derslerin tamamını almaları ve tamamından başarılı olmaları halinde mezun olabilecektir.

Pedagojik Formasyon ders programı ile sertifika programı uygulamasına/usul ve esaslarına ilişkin bilgi almak için aşağıdaki belgeleri inceleyiniz.

2023-2024 Güz Yarıyılı Pedagojik Formasyon Ders Programı

Pedagojik Formasyon Ders Kayıt Kılavuzu