Havacılık Yönetimi ile Uçak Bakım ve Onarım Programı 2023 YKS Ek Kontenjan Kayıt İşlemleri Hakkında

Havacılık Yönetimi ile Uçak Bakım ve Onarım Programını tercih eden ve ek yerleştirme ile kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrencilerimizin 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme  Kılavuzu’nda yer alan Bk. No 10 maddesinde belirtilen şartları taşımaları gerekmektedir.

Bu şartları sağlayamayan adayların kayıtları yapılmayacaktır. Havacılık Yönetimi (lisans) ile Uçak Bakım ve Onarım (lisans) mesleğini icra edebilmek için aranan nitelikler:

1) Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.

2) Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla (işitme kaybı/eksikliği, görme kaybı/eksikliği testlerini de içerecek) heyet raporu alınmış olması gerekmektedir.

Sorularınız için aşağıdaki adresler ile iletişime geçebilirsiniz.

Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı 0850 811 3322/ 40385

eezgin@erzincan.edu.tr (Emrullah Ezgin)

Ali Cavit Çelebioğlu Shyo 0446 224 04 26 shyo@erzincan.edu.tr

Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda geçen özel koşullar nedenleriyle e-Kayıt işlemi yapılamayan adaylar, kesin kayıt işlemleri için 27 Eylül-3 Ekim 2023 tarihleri arasında Kesin Kayıt Kılavuzunda belirtilen kayıt bürolarına başvurabilirler.

Ortaöğretim Kurumlarından Mezun Olamayan Adayların Dikkatine!  Bu durumda olan adaylar geçici kayıt yaptırmak üzere; mezun olacakları ortaöğretim kurumundan bütünleme veya tek ders sınavına kaldıklarına dair bir belge ibraz ederek; kayıt için istenen diğer belgeler ile beraber 27 Eylül-3 Ekim 2023 tarihleri arasında  Kesin Kayıt Kılavuzunda  belirtilen kayıt bürolarına başvurabilirler.

Öğrencilerimizin mağdur olmamaları için ek kesin kayıt kılavuzunda belirtilen “kayıtla ilgili önemli notlar” başlıklı bölümü dikkatlice incelemeleri gerekmektedir. Özel Koşul bulunan programlarda eksik belge olması durumunda kesin kayıt  işlemi yapılmayacaktır.

Kayıt büroları vasıtasıyla kayıt işleminin nasıl yapılacağının anlatıldığı Kesin Kayıt Kılavuzuna aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Konu hakkında daha detaylı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.