Mezuniyet GNO Baraj Sınavı Hakkında

Üniversitemiz Önlisans ve Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’ nin 22.maddesinin (g) fıkrası Mezuniyet GNO Baraj Sınavı; “GNO’ ları 2.00’ ın altında olduğu için mezun olamayan öğrencilere, son iki yarıyılda DD, DC veya CC notu aldıkları en fazla üç dersten verilen birer sınav hakkıdır. Bu sınavlar, takip eden yarıyıl başlangıcındaki ders kayıt haftasından önce yapılır. Mezuniyet GNO Baraj Sınavları sonucunda, mezuniyet şartlarını sağlamayan öğrencilere yeni sınav hakkı verilmez ve öğrenciler mezuniyet şartlarını sağlayıncaya kadar ders kaydı yaparak öğrenimlerine devam ederler.” gereği, 2022-2023 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı sonrası bu durumda olan öğrencilere Mezuniyet GNO Baraj Sınav hakkı verilmesine, öğrencilerin 24.07.2023 tarihi mesai bitimine kadar müracaat etmelerine, sınavlarının 25.07.2023 – 26.07.2023 tarihleri 10:00-14:00 saatleri arasında yapılmasına karar verilmiştir.